Μόνος δρόμος η αναδιάρθρωση στο υπάρχον “σάπιο” καθεστώς .

Τον “γύρο του διαδικτύου” έκανε η είδηση πώς ο Βασιλειάδης δεν πέρασε στο πρώτο νομοσχέδιο για τον νέο αθλητικό νόμο την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Υπήρξε η ανάλογη φημολογία στην συνέχεια πώς ο Τσίπρας επιθυμεί να μην έρθει σε ρήξη με το κατεστημένο των “μεγάλων” ΠΑΕ που φέρονται να είναι υπέρ της διατήρησης του υπάρχοντος καθεστώτος . Εν τέλει χτες ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε πώς η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει κανονικά και θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία της SUPER LEAGUE 2 .

Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ “ΧΤΕΝΙ”

Το θέμα είναι πώς πλέον ο “κόμπος έφτασε στο χτένι”. Η μείωση της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού ποδοσφαίρου με τρεις ομάδες να διαθέτουν υπερ-ταμείο και τους υπόλοιπους απλώς να επιβιώνουν , η έλλειψη ισονομίας και ισηγορίας ανάμεσα στα μέλη της Σούπερ Λίγκα με την δημιουργία δυο “στρατοπέδων” , οι συνεχόμενες καταγγελίας για στημένα παιχνίδια στην Football League και Football League 2 αφού κανένας σοβαρός επενδυτής δεν μπαίνει στον χώρο αυτόν παρά μόνο ΛΑΜΟΓΙΑ και ελάχιστοι που εγκαταλείπουν το “καράβι” νωρίς με τους παίκτες  να ψάχνουν τρόπο για να πληρωθούν , η 6η θέση στο Ευρωπαϊκό ranking που έγινε 14η με κατηφορικές τάσεις και τις ομάδες μας να μην μπορούν να εξασφαλίσουν θέση στους ομίλους του Champions League και όταν αυτό συμβαίνει να έχουν το μέλλον της φετινής ΑΕΚ , η έλλειψη ποιότητας σε ένα πρωτάθλημα που όλοι παίζουν άμυνα για να παίρνουν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα – και μόνο αυτά ως έσοδα- ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ του ποδοσφαιρικού κοινού , είναι μερικές από τις αιτίες που τα πράγματα ΔΕΔΟΜΕΝΑ πρέπει να αλλάξουν.

Όλα τα ανωτέρω όμως συνοψίζονται σε μια φράση που από εκεί αρχίζουν όλα : 

“Χωράει το Ελληνικό ποδόσφαιρο 16 ομάδες στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία ; Χωράει το Ελληνικό ποδόσφαιρο άλλες 18 ομάδες στην Football League ; Σύνολο δηλαδή 34 ομάδες που ΜΠΟΡΟΥΝ να υπάρξουν σε ένα καθεστώς ευημερίας και ανταγωνισμού ; Αν ναι, ποιος τους παρέχει αυτήν την δυνατότητα όταν το “προϊόν” ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ πουλάει ;”

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ 

Τάλε-Κουάλε. Η λογική τους είναι όμοια. Έχουν γεμίσει με δανεικούς τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα εξασφαλίζοντας :

α) Ψήφους τις κρίσιμες εκλογικές στιγμές στις συνεδριάσεις της Σούπερ Λίγκα .

β) Την ΜΗ χρησιμοποίηση αυτών των ποδοσφαιριστών στα μεταξύ τους παιχνίδια ενώ όταν αυτό γίνεται ούτως η άλλως το κλίμα γίνεται “περίεργο” για αυτούς τους ποδοσφαιριστές που από το καλοκαίρι θα επιστρέψουν για προπονήσεις στις ομάδες αυτές.

γ) Την χρησιμοποίηση αυτών των ποδοσφαιριστών απέναντι στον ανταγωνιστικό τους αντίπαλο.

δ) “Προβατοποίηση” των ομάδων που παίρνουν δανεικούς , οι οποίες σε φυσιολογικά πλαίσια τέτοια συμβόλαια ΔΕΝ μπορούν να πληρώσουν. Οπότε ΚΑΙ δυναμώνουν αγωνιστικά – πιθανότατα με πληρωμένους παίκτες – ΚΑΙ παράλληλα αισθάνονται υπόχρεες απέναντι στο τέως ΠΟΚ και την Θεσσαλονίκη.

*Μέσα σε όλα αυτά , βοηθοί τους, τα συστημικά ΜΜΕ που φυσικά ούτε αυτά ενδιαφέρονται για καμία εξέλιξη του “προϊόντος”. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις των μεγαλοπαραγόντων να μπαίνουν και όλα “μέλι-γάλα” , ποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο ;

Η ΕΡΤ “ΕΣΩΣΕ” ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ 

Όταν το καλοκαίρι η ΕΡΤ – μέσω του κράτους- έμπαινε μπροστά όταν ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ δεν έβαζε χρήματα για τα τηλεοπτικά δικαώματα  , το έπραξε με την σιγουριά πώς θα υποβιβαστούν τρεις συν μια ομάδες και έχοντας την αναδιάρθρωση ως ένα δεδομένο. Το πώς θα έπαιρνε ένα πισωγύρισμα του Βασιλειάδη ; Πιθανότατα θα ενεργοποιούσε τις ρήτρες της και την επόμενη σεζόν θα απείχε αφήνοντας έκθετους τους συλλόγους.

Ένα πρωτάθλημα ΔΕΣΜΙΟ δυο-τριών μεγαλοπαραγόντων που έχουν “κλείσει” την πόρτα της επένδυσης στους υπόλοιπους επιχειρηματίες που σε ένα ελαφρύτερο φορολογικό περιβάλλον θα ήθελαν να βάλουν τα χρήματα τους με την σιγουριά πώς αυτά δεν μπαίνουν σε ένα “βαρέλι δίχως πάτο”. Ένα ποδόσφαιρο ΛΗΓΜΕΝΟ , σαν κονσέρβα στον στρατό για τις δύσκολες βραδιές που λόγω καιρού ένα στρατόπεδο δεν έχει πρόσβαση για τροφοδότηση πρώτων αγαθών, ίσα-ίσα ο “καφενόβιος” να βάζει την ΕΡΤ και την NOVA ώστε να ασχοληθεί με κάτι που καμία αξία δεν έχει ως προϊόν. Σε αυτό το πρωτάθλημα της ΠΛΑΚΑΣ οι μεταβολές που ενεργοποιούνται ΜΟΙΑΖΟΥΝ επιβεβλημένες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *