Φάκελος Χρήστος Πανόπουλος : “Παρών και απών”.

Ξεκινάμε με το ιδιοκτησιακό καθεστώς τις μίνι-αναλύσεις μας. Δεν θα σας κουράσουμε. Ο ίδιος του το έχει πει πώς τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, προσπαθεί να προχωρήσει την πώληση της ομάδας σε έναν υγιή παράγοντα που δεν θα την “αφήσει” ξεκρέμαστη. Το πακέτο “ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ” πωλείται όπως αναφέρει  το ρεπορτάζ…ολόκληρο. Ομάδα, αγωνιστικό τμήμα, εγκαταστάσεις, ξενοδοχείο. Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι και οικονομικά ποσά με τα 15.000.000 Ευρώ να αναγράφονται παντού ενώ συγκεκριμένα site ανεβάζουν μέχρι και στα 20.000.000 την κοστολόγηση της ΠΑΕ.

Σε μια Ελλάδα που θα χαρακτηριζόταν από ευημερία , σταθερά έσοδα για τις επιχειρήσεις και μια normal φορολόγηση το ανωτέρω ποσό ( ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ) δεν θα έμοιαζε μεγάλο. Το ερωτηματικό είναι ΠΩΣ μια ομάδα με την ΔΥΝΑΜΙΚΗ της Ξάνθης που έχει φτάσει στο σημείο να περιμένει τα έσοδα της από τα τηλεοπτικά δικαίωματα και…ΜΟΝΟ , αν πουληθεί και κανένας παίκτης ακόμα καλύτερα, θα μπορέσει να βρει έναν ανταγωνιστικό επιχειρηματία που θα δώσει αυτά τα χρήματα. Για να ψάχνουμε – όπως φαίνεται – μια τριετία, τετραετία τώρα τον νέο…Πανόπουλο, πάει να πει πώς τα πράγματα ΜΟΝΟ εύκολα δεν είναι στην ανεύρεση της νέας τάξης πραγμάτων για τον σύλλογο. Το θετικό στην υπόθεση είναι πώς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο που κυκλοφορεί πολύ “σαπίλα” σε επιχειρηματικό ή μη επίπεδο…για να δοθούν αυτά τα χρήματα , πάει να πει πώς θα είναι ένας ΔΥΝΑΤΟΣ παράγοντας αυτός που θα θελήσει να επενδύσει. Δεν είμαστε όμως στο 1991-2001 που έψαχναν ΟΛΟΙ να μπούνε στο ποδόσφαιρο, στα χρόνια του πάλαι ποτέ “Ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ” .

Ποιο είναι το θέμα τώρα στην όλη αυτή διαδικασία ; Το… “βαρέθηκα να βλέπω ποδόσφαιρο, τριάντα χρόνια πέρασα στον χώρο” του Πανόπουλου είναι απόλυτα λογικό. Ποιο είναι το αρνητικό της υπόθεσης ; Ζημιωμένος βγαίνει ο ΑΟΞ και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Διότι :

Α. έχει έναν παράγοντα που -λογικά- δεν ασχολείται , ψάχνει να πουλήσει όπως λέει, εγγυάται για το σήμερα και το αύριο, αλλά δεν…έρχεται ούτε στα παιχνίδια της.

Β. Αυτή η “χαλαρότητα” περνάει αρκετές φορές στον αγωνιστικό χώρο, θέλει δεν θέλει ο ποδοσφαιριστής αν ΔΕΝ βλέπει αυτόν που τον πληρώνει αισθάνεται ΜΟΝΟΣ του και χωρίς μεγάλη πίεση.

Γ. Δίνει πατήματα έπειτα στον κάθε Κούγια, τον κάθε Καραπαπά να λένε διάφορα λόγια για την αξιοπρέπεια της ομάδας και το χειρότερο είναι πώς αυτά μένουν αναπάντητα ενώ ΔΕΝ ισχύουν , την στιγμή που ο καθένας εξ’αυτών κάνει το “παιχνίδι” του .

Δ. Δεν υπάρχει φρεσκάδα, η ομάδα μοιάζει βαλτωμένη, δίχως αύριο και με φόντο την ατάκα … “πληρώνω στην ώρα μου” ΔΕΝ έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο ενώ ΔΕΝ υπάρχει ΕΞΕΛΙΞΗ της ΠΑΕ σε όλους τους τομείς με έμφαση το επικοινωνιακό της τμήμα που αυτήν την στιγμή μοιάζει να μην την ενδιαφέρει.

Ε. Το βάρος να πέφτει σε 2-3 ανθρώπους από τους οποίους περνάνε…τα πάντα και είναι αυτοί που ακούνε- πρώτοι- τα παράπονα του κόσμου.

Στο ποδόσφαιρο της κρίσης, του 2019 , είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν παράγοντα που ΠΛΗΡΩΝΕΙ στην ΩΡΑ του. Η ομάδα είναι ΑΥΤΑΡΚΗΣ, δρομολογημένη, με βάσεις και αυτό έχει ένα όνομα ως αιτιολόγηση. Χρήστος Πανόπουλος. Από εκεί ξεκινούν και σταματούν όλα. Το θέμα είναι πώς επιβάλλεται η επόμενη ημέρα στον σύλλογο. Με δεδομένη την ισχνή παρουσία του στην Ξάνθη, τις συνεχείς δηλώσεις του – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΒΑΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗΣ – μήπως μοιάζει πιο αναγκαία από ποτέ η αλλαγή των δεδομένων ; Σίγουρα, θα κάνει καλό σε όλους. Μέχρι εκεί, αναμένουμε την συνέχεια.

Τα “παραμύθια” για ανάμειξη Ρώσων, Μουζενίδη, Κοπελούζου, αδερφών Μπίκα, Γιαλιά που ήταν στα Τρίκαλα μέχρι…και του Μπίρου της Δόξας Δράμας , είναι να είχαμε να λέγαμε , “παραμύθια-φούρναρης”. Βλέπουμε και σχολιάζουμε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *