«Τον Φλίσκα ΔΕΝ θα τον ακουμπάς»

Ο Κώστας Φλίσκας ΔΕΝ σταμάτησε φέτος το ποδόσφαιρο. Διέκοψε -σχεδόν βίαια για προσωπικό λόγο- την ενεργό δράση τον περασμένο Δεκέμβρη. Σε μια στιγμή που είχε πλέον χάσει την θέση του στην ενδεκάδα, ενίοτε και στις αποστολές, ήταν ηλίου φαεινότερον πώς το περασμένο καλοκαίρι περισσότερο για εξωαγωνιστικούς λόγους και αποδυτήρια ανανέωσε την συνεργασία του με την Ξάνθη. Όταν θα χρειαζόταν θα πατούσε το χορτάρι. Έστω και αν ο αρχηγός της ομάδας , ενστικτωδώς, σαν κλασικός ποδοσφαιριστής, δεν το δεχότανε αυτό. Ο εγωισμός του – αν και δεν του φαίνεται – τον ήθελε ΒΑΣΙΚΟ και αναντικατάστατο στην Ξάνθη. Ου γαρ έρχεται μόνον …

Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που του άσκησα κριτική στο παρελθόν σε αγωνιστικό επίπεδο. Κάπου οι υπερβολικές κάρτες, κάποια εύκολα λάθη τον πρώτο καιρό με την μπάλα στα πόδια, λίγο η θέση του που την είχαμε συνδυάσει με περισσότερο…μπάλα στα πόδια και ο Φλίσκας μας έδειξε την νέα εποχή των τρεξιμάτων και του ατελείωτου pressing που οι ρομαντικοί καθυστερήσαμε να αντιληφθούμε, έφερναν μια παραδοσιακή γκρίνια στην κερκίδα, όχι πάντα, αλλά σε ένα αρχικό πλαίσιο και πάντα με φειδώ . Ο κόσμος αντιλαμβανόταν το πάθος και την ένταση που έδειχνε ο Καρδιτσιώτης ποδοσφαιριστής .

Με τον καιρό έγινε όχι απλά αναγκαίος σε αποδυτήρια και γήπεδο, αλλά και σε εμάς τους ίδιους καθώς όταν βλέπαμε την Ξάνθη δίχως τον Φλίσκα, χάναμε αρκετά σε χιλιόμετρα εντός αγωνιστικού χώρου. Υπήρξε όμως μια κριτική που του έγινε σε συγκεκριμένο ματς, όπου επέφερε αντίδραση στελέχους της Ξάνθης που με συμπάθεια μου είχε αναφέρει :

«Τον Φλίσκα μην τον ακουμπάς. Δέκα Φλίσκες να είχαμε, κάθε χρόνο πρωτάθλημα θα παίρναμε» . Ο Φλίσκας ΔΕΝ έλειψε πέρσι, δεν εκτιμούμε πώς θα έκανε κάτι διαφορετικό στην περσινή ΚΑΚΗ σεζόν, ίσως να τραβούσε 2-3 αυτιά στα αποδυτήρια . Ο Φλίσκας θα ΛΕΙΨΕΙ πολύ τα επόμενα χρόνια που θα ψάξουμε την επόμενη ημέρα της Ξάνθης. Μπαξεβανίδης και Λισγάρας μένουν από πίσω, δικό μας παιδί ο πρώτος, ο δεύτερος έγινε πατριώτης πλέον. Το θέμα είναι όμως πώς σε αυτό το παιδί, πάντα θα μείνω με το «ΑΝ» … Αν από αμυντικό μέσο που τον βάζαμε τόσα χρόνια, εξ’αρχής βλέπαμε έναν πιο mind στόπερ, τύπου Νασίφ Μόρις . Γρήγορο, καλές αντιδράσεις, με αυτοπεποίθηση και ΙΚΑΝΟΤΑΤΟ με την μπάλα στα πόδια…για ΣΤΟΠΕΡ. Να μην τον βάζαμε στις κλωτσιές στα χαφ, να ΜΗΝ τον τρέχαμε με τους Φορτούνηδες και τους Μπίσεσβαρ.

Η ζωή προχωράει και η Ξάνθη επίσης. Ο Φλίσκας θα μας μείνει γιατί πολύ απλά το… «έλεγε η καρδούλα του».  Αυτοί που πρέπει να γίνονται κορνίζα στις ακαδημίες όλης της πόλης. Να τους δείχνεις στα παιδιά και να λες : «Αυτόν εδώ να έχετε πρότυπο». Γιατί Φλίσκες -εύκολα- δεν βρίσκεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *