Αιτίες απόκτησης Φοσέ και κάποια TIPS

  • Η ομάδα έψαχνε τον αντι-Κάστρο. Ένα σέντερ-φορ δηλαδή με μεγαλύτερη έφεση στο σκοράρισμα το οποίο θα έχει κάποια διαφορετικά στοιχεία από τον Αργεντίνο φορ. Ο τελευταίος ήταν τρομερά παθιασμένος, «έσπαγε» το κεφάλι του για την Ξάνθη, αλλά είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν είχε το εύκολο γκολ. Δεν είχε αυτό που λέμε … το «τσαφ» μέσα στην περιοχή. Ψυχωμένος, έσπαγε μπάλες, ήταν δυνατός και τσαμπουκαλευόταν , κέρδιζε φάουλ με έξυπνο τρόπο και καμία φορά υπερβολικό. Τι δεν είχε όμως ; Την…εκτίμηση της φάσης.
  • Φέτος γίνεται μια ανανεωτική προσπάθεια στην επίθεση. Αυτό θα το αντιληφθείτε και στο τακτικό κομμάτι όπως αυτό θα ξεκινήσει να αντικατοπτρίζεται στα φιλικά. Στο ρόστερ βρισκόντουσαν δυο ΝΕΑΡΑ αλλά ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ σέντερ-φορ. Ο Φάκκης , από τις υποδομές μας , γεμάτο φορ και ψηλό με έφεση στο γκολ και ο Γκαργκαλατζίδης, λιγότερο ψηλός αλλά με κοινά χαρακτηριστικά . Έψαχνε ένα περισσότερο έμπειρο που να έχει ΤΡΙΑ χαρακτηριστικά . Ποια είναι αυτά ; Ένα όχι…ΤΕΡΑΣΤΙΟ συμβόλαιο γιατί το βάρος οικονομικά θα πέσει σε άλλη θέση, έναν παίκτη που θα σκοράρει και -κυρίως- θα προσφέρει μια παραπάνω ταχύτητα στην επίθεση.
  • Ο Φοσέ συγκέντρωσε ΚΑΙ τα τρία χαρακτηριστικά. Τι θέλουν από τον ΓαλλοΑλγερινό ; Να κάνει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε.
  • Τι είναι τακτικά όμως ο Γάλλος ; Ένα «κουνούπι» μπροστά. Έξυπνος , ξέρει να κινείται συνεχώς μέσα στην περιοχή στην αντίπαλη άμυνα και να παίρνει θέση. Δεν είναι ακραίος, ούτε καν να μπούμε στην διαδικασία να τον θεωρήσουμε επιθετικό , γιατί στην Ελλάδα οι ΕΛΛΗΝΕΣ προπονητές έχουν την μαγική ικανότητα να αλλάζουν θέσεις σε ποδοσφαιριστές. Είναι ένα γρήγορο σέντερ-φορ που έχει ΔΥΟ πόδια και καλό κεφάλι. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.
  • Δεν είναι τυχαίο πώς βγήκε δυο χρονιές πρώτος σκόρερ στο Ισραήλ ( 2015-2016, 2016-2017 ) με συνολικά 44 γκολ σε δυο σεζόν. Το 2017-2018 έμεινε στα δέκα γκολ και το 2018-2019 έκανε μια μέτρια χρονιά με πέντε τέρματα στην League 2 της Γαλλίας, αλλά σε μια κακή ομάδα.
  • Οι μεταγραφές είναι και…τύχη. Εξ’ορισμού ΔΕΝ έχει το όνομα του Ραντζίσκι, αυτό πληρώνεται και γνωρίζουμε πώς 1-2 περιπτώσεις που θα έρθουν στην συνέχεια θα είναι πιο «πιασάρικες» ως προς τα βιογραφικά. Από την άλλη μεριά όμως στην Ξάνθη έχει αποδειχτεί πώς δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα. Έχουμε δει χαμηλά συμβόλαια ή μέτρια βιογραφικά να… «πιάνουν» και παίκτες μεγάλων απαιτήσεων να μην δίνουν το κάτι παραπάνω.
  • Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η στήριξη στο Ελληνικό στοιχείο. Ο Ξανθιώτης ( μέσα σε όλη την γκρίνια) , διαμαρτύρεται ΚΑΙ για το γεγονός πώς τα τελευταία χρόνια η ομάδα ΔΕΝ εμπιστεύεται Έλληνες ποδοσφαιριστές. Κάτι που σαφέστατα δεν ισχύει, λέμε εμείς . Υπάρχει ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ και το κυριότερο…βρείτε μας Έλληνες ποδοσφαιριστές που να μπορούν ΕΥΚΟΛΑ να σηκώσουν το βάρος της ομάδας.
  • Είδαμε την προσπάθεια Ελληνοποίησης πέρσι σε Γιάννενα και Τρίπολη τι απέδειξε , με τους τελευταίους φέτος να έχουν αγοράσει όλη την Β και Γ Ισπανίας. Γενικά είναι πολύ επικίνδυνο να μπαίνουμε σε σκέψεις για συγκρίσεις Ελλήνων και ξένων αθλητών και δεν μας πάει πουθενά. Δείτε τι γίνεται ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο ποδόσφαιρο μας.
  • Σε όλα τα πράγματα στην ζωή υπάρχει ένα τίμημα. Δυστυχώς το Ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ψάξει από την αρχή τι…φταίει και τα πράγματα πάνε «στραβά» με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές . Και πάλι όμως η Ξάνθη στηρίζει. Όπως στήριξε τον Ράνο – ασχέτως αν δεν βγήκε ως παίκτης-, έτσι θα στηρίξει τον Φάκη και τον Γκαργκαλατζίδη που ήρθε πρόσφατα.
  • Δουλειά του καθενός το…γήπεδο. Εκεί είναι ο καθρέφτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *