Αυτή είναι η πραγματικότητα, κύριοι. Και είναι σκληρή…

Πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα. Σήμερα η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει κάτι πρωτόγνωρο. Δεν θέλουμε να μετατρεπόμαστε σε προφήτες “αρνητικών εξελίξεων” αλλά το πράγμα θα τραβήξει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπερ μεθερμηνευόμενον πώς η καθημερινότητα μας δεν θα αλλάξει δραματικά τον επόμενο μήνα…τουλάχιστον.

Πάσχα θα κάνουμε σπίτι μας , η καραντίνα στην οποία έχουμε τεθεί θα υφίσταται μέχρι τα κρούσματα να έχουν ελαχιστοποιηθεί σε σημείο που θα αισθανόμαστε ασφαλείς. Αμερική και Αγγλία βρίσκονται ακόμα στην αρχή της ανόδου των κρουσμάτων ενώ οι αριθμοί που ακούγονται καθημερινά ως επίσημη στοιχειοθέτηση των στατιστικών αποτελούν το 1/10 της πραγματικότητας . Με αυτά τα δεδομένα η κανονικότητα θα καθυστερήσει .

Σε όλα τα ανωτέρω οι συνέπειες για την οικονομία θα είναι αντανακλαστικές των όσων σήμερα βιώνουμε. Εξειδικεύοντας στο ποδόσφαιρο που μας αφορά άμεσα ως σημαντικότερο δευτερεύον τομέα της ζωής μας, ένα είναι το συμπέρασμα. Όλα στον αέρα ! Προσέξτε. Όχι για την Ελλάδα που ούτως η άλλως δεν υπάρχει καμία σταθερά και όλα κινούνται στα πρότυπα του “Livin’La Vida Loca” .  O λόγος στην εξελισσόμενη Ευρώπη . Πρωταθλήματα όπως το Ισπανικό , το Γερμανικό και το Αγγλικό είναι έτοιμα να μπούνε σε καθεστώς οικονομικής καραντίνας και ήδη η FIFA ετοιμάζει την προσωρινή ακύρωση του FINANCIAL FAIR PLAY ώστε να μπορέσουν οι σύλλογοι να προχωρήσουν σε απελευθέρωση κεφαλαίων ! Τι σημαίνει αυτό ; 

Να δώσουν το δικαίωμα στους εφοπλιστές και τους εμπόρους πετρελαίου να βάλουν ΟΣΑ λεφτά θέλουν στο ποδόσφαιρο σε μια περίοδο που τα έσοδα είναι μειωμένα και τα έξοδα θα περισσεύουν. Από το σημείο δηλαδή που υπήρχε μια οριοθέτηση στα μπάτζετ των ομάδων να ΜΗΝ υπερβαίνουν τα έσοδα τους, η επόμενη ημέρα δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Εκεί κρύβεται ο μεγάλος κίνδυνος για το άθλημα ελπίζοντας πώς UEFA και FIFA δεν θα πέσουν θύματα ενός φοβικού συνδρόμου. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις το φωνάζουν σε όλους τους τόνους πώς πλέον “όλα πωλούνται” . Με την Μπαρτσελόνα να ζητάει μείωση μισθών από τους ποδοσφαιριστές της και αυτοί να αρνούνται. Μην σας κάνει εντύπωση το “όλα πωλούνται εκτός του Μέσι” να μετατραπεί σε “ταμπελάκι και στον Αργεντίνο”. 

Τι θα γίνει τώρα ; Όσο περνάει ο καιρός και τα πράγματα ζορίζουν τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πάμε στην οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων. Στην Ελλάδα ακόμα και σε αυτό κάποιοι ψάχνουν να βρούνε ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός λέει “δώστε μας το πρωτάθλημα” και ο ΠΑΟΚ “να μπει παύλα, σαν να μην έγινε”. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε κάτι. Το σίγουρο είναι πώς τα δεδομένα διαφοροποιούνται δραματικά. Η επανεκκίνηση μοιάζει σίγουρη. Με ποια βάση έχει ενδιαφέρον , όμως. Η απάντηση σύντομα στην ειδησεογραφία μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *