Πήξαμε στα μνημόσυνα ! Νέα έχουμε ; Υπάρχει κανείς που ασχολείται ;

Τι κάνετε ; Χαθήκαμε. Έτσι είναι τα πράγματα. Έχει μπει στην μέση ο ιός και έχει “σκεπάσει” όλη την αθλητική ειδησεογραφία. Αν τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκουν θεματολογία καθώς οι περισσότεροι σύλλογοι “φροντίζουν” ώστε να υπάρχει συνέχεια και ενδιαφέρον στο κοινό, στην Ξάνθη έχουμε πιάσει τα “μνημόσυνα και τις κηδείες” .

Αφιερώματα στους καλύτερους οι μισοί, video από το παρελθόν οι υπόλοιποι μισοί με ένα κοινό χαρακτηριστικό για όλους : ΜΗΔΕΝ ειδησεογραφία για τον σύλλογο. Κανένα απολύτως νέο. Λες και η ζωή ΔΕΝ συνεχίζεται . Πρέπει να πέσουμε σε ομαδική κατάθλιψη , δηλαδή και παράλληλα ένας ακόμα τρόπος για να μας πιάνει η θλίψη είναι αυτά τα βιντεάκια που ανεβαίνουν. Βλέπουμε το ποδοσφαιρικό – πρόσφατο – “χτες” της Ξάνθης και η σύγκριση – ποιοτικά – με το σήμερα είναι θλιβερή.

Πέσαμε στην ΛΟΥΜΠΑ και κάναμε μια δημοσκόπηση στο aox1967.gr . Ο υπογράφων το προσπάθησε και ξεκινήσαμε να βγάλουμε την κορυφαία ενδεκάδα της ιστορίας του συλλόγου στην Α! Εθνική. Ξέρετε πόσοι ψήφιζαν καθημερινά ; Πενήντα με εβδομήντα άτομα. Θα μου πείτε αυτή ίσως είναι η αναγνωσιμότητα του ΑΟΞ  πλέον.

Πολύ σωστό και συνυπογράφουμε. “ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ” και έτσι καταντήσαμε ! Αν ΔΕΝ προσθέσεις στην ειδησεογραφία πολιτικές ειδήσεις, μπάσκετ, βόλει, στοίχημα  δεν έχεις ενδιαφέρον. Επειδή μετράμε τα στατιστικά και δεν θέλουμε να λέμε ψέμματα ήταν ζήτημα ημερησίως να μπαίνουν 1000 άτομα να διαβάσουν από ξεχωριστές IP. Τόσο πουλάει ο σύλλογος αυτήν την στιγμή που οικονομικά στηρίζεται ΜΟΝΟ στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Έχει πάψει ο κόσμος του να συνδράμει με τους όποιους πόρους διαθέτει είτε γιατί υπάρχει κρίση είτε γιατί το MARKETING στην Ξάνθη ήταν και είναι πλέον ανύπαρκτο. Φυσιολογικό καθώς όπως είπε ο Πανόπουλος στον Ηλία Μπουναρτζή στην τελευταία συνέντευξη τύπου “Γέρασα, κουράστηκα, κάποτε γύριζα καρέκλες, τώρα ούτε να σηκώσω το ποτήρι δεν μπορώ” . Για όλα αυτά σταμάτησα την δημοσκόπηση. Γιατί κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Μέσα σε όλα αυτά , λοιπόν, καθιερώνεται ένα περιβάλλον που περιλαμβάνει ΜΟΝΟ ερωτηματικά για το μέλλον του συλλόγου. Πουλάει ο Πανόπουλος ; Θα φύγει η παρούσα διοίκηση ; Από την στιγμή που το ξενοδοχείο πουλήθηκε και -πλέον- εμπορικά δικαιώματα ΔΕΝ υπάρχουν στα Πηγάδια μπαίνει πλέον στο “κάδρο” της συζήτησης η επιστροφή στο παλιό γήπεδο ειδικά όταν οκτώ χιλιόμετρα πιο εκεί ο μέσος Ξανθιώτης δεν πάει ούτε για πικ-νικ ; Γιατί υποτίθεται πώς η έδρα της ομάδας φτιάχτηκε σε εκείνο το σημείο ώστε ΟΛΑ να είναι μαζί ! Γήπεδο, βοηθητικά, υποδομές, χώροι που θα καλλιεργηθούν ώστε η ομάδα να έχει έσοδα ! Τι έμειναν στην ομάδα βάση των όσων μάθαμε ( από άλλους δυστυχώς ) ; Ότι της έμεινε το γήπεδο στα Πηγάδια και τα δυο βοηθητικά δίπλα σε αυτό με το parking. Να κάνεις τι εκεί ; Καφετέριες ; Μπουτίκ ; Και αν την ημέρα του αγώνα αυτά δουλέψουν, τις υπόλοιπες πώς ; Οκτώ χιλιόμετρα πιο κάτω είναι !

Θα μπούμε σιγά-σιγά στην ειδησεογραφία. Έχουμε μαραζώσει στον καναπέ και το “χόμπι” το απαξιώνουμε μόνοι μας. Μόνο που δεν είναι μια απλή συνήθεια αλλά κάτι περισσότερο. Εντάξει, υπάρχει κρίση πλέον με έναν ιό που κάνει βόλτες γύρω μας αλλά η ομάδα συνεχίζει να υπάρχει ! Όποιος θέλει ακολουθεί, το κινητό μας είναι ανοιχτό σε νέα, ΔΕΝ είμαστε εδώ ΜΟΝΟ για να υποστηρίζουμε την άποψη του συλλόγου. Χρειάζεται να κάνουμε τον κόσμο να ενδιαφέρεται για την δραστηριότητα της ομάδας που αγαπάει. 

Με σεβασμό στους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του ιστορικού ΑΟΞ. Δεν τους ξεχνάμε. Θα τους τιμούμε ΠΑΝΤΑ . Δεν νομίζω όμως πώς αυτό που συμβαίνει στην Ξάνθη, αυτή η ΥΠΕΡΒΟΛΗ με τις μνήμες του παρελθόντος να συμβαίνει αλλού. Σκεπάζει κυριολεκτικά την ειδησεογραφία του συλλόγου. Σκεπάζει το ΜΕΛΛΟΝ του. Όχι άλλα μνημόσυνα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *