Όλα στον “αέρα” σχετικά με το μέλλον !

Σε ένα ανομοιογενές οικονομικά και κοινωνικά περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο στο οποίο υπάρχουν τα “παιδιά” ( Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ) και τα “αποπαίδια” ( οι υπόλοιπες ομάδες του εγχώριου soccer system ) το αγαθό της αυτάρκειας παύει σιγά σιγά να υφίσταται ως προσόν.

Όσοι διατήρησαν μια δεξαμενή με λίγο “πετρέλαιο” θα “ζεσταθούν” κάπως τον χειμώνα που έρχεται. Μην φανταστείτε καμία πλήρη λειτουργία στις ώρες που θα χρησιμοποιηθεί ο καυστήρας. Ίσα-ίσα να ΜΗΝ παγώσουμε ολοκληρωτικά. Βρισκόμαστε στις 15 του Μάη και αν μιλήσεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με τους παράγοντες των ομάδων θα σου πούνε να τελειώσει το πρωτάθλημα και να γίνει αναδιάρθρωση.  Άλλο τι λένε στις συναντήσεις. Εκεί μπαίνει ο παράγοντας “τσέπη”.

Κάτι ΛΟΓΙΚΟ αν το δεις από την μια καθώς σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής κολλήσει τον ιό τότε αυτόματα όλη η ομάδα μπαίνει σε καραντίνα. Άντε να ξεκινήσεις εφτά του μήνα τα μπαράζ, αν σου λάχει κάτι τέτοιο τότε κατακαλόκαιρο με σαράντα βαθμούς κελσίου για ποια μπάλα μπορούμε να μιλήσουμε ; Στην ουσία – δηλαδή – υπάρχει ΜΙΑ ομάδα και ΕΝΑΣ τηλεοπτικός πάροχος που πιέζουν για την συνέχιση του θεσμού. Ο Ολυμπιακός για να πάρει το πρωτάθλημα και η NOVA γιατί πληρώνει συμβόλαια. Στον Πειραιά ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ξεκάθαρα την περίπτωση της “παύλας” για αυτό έχουν βάλει λυτούς και δεμένους αυτό να συνεχιστεί , όποιες και αν είναι οι συνέπειες.

Το θέμα ΔΕΝ είναι τι γίνεται σήμερα, όμως. Αλλά τι περιμένουμε για αύριο. Πρωτάθλημα 14 ομάδων που θα συνεχιστεί ως υφίσταται ; Δηλαδή διεξαγωγή μπαράζ, τέλος Ιούλη τα PLAY-OUT , “καπάκι” έναρξη προετοιμασίας αλλά για ποια συμβόλαια και ποιους παίκτες ; Αφού οι περισσότεροι θα μένουν ελεύθεροι ! Άρα πόσο χρονικό διάστημα θα έχουν οι σύλλογοι να φτιάξουν τα σύνολα τους ; Είναι απλά ερωτήματα όπως βλέπετε που τίθενται στην βάση του εκάστοτε συλλόγου. Αν από την άλλη αυτό διακοπεί θα δοθεί άπλετος χρόνος να μπούνε τα πράγματα στην θέση τους και ο καθένας να αναλάβει την πορεία του.

Για να καταλάβετε την ΜΗΔΕΝΙΚΗ αξία του πρωταθλήματος αυτήν την στιγμή, η χορηγία της INTERWETTEN για το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν – αν γίνει αποδεκτή η πρόταση –  είναι 2.000.000 Ευρώ το έτος. Τόση είναι η αξία του πρωταθλήματος για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙ καλή πρόταση σε σχέση με αυτά που βλέπουμε κάθε Κυριακή. Το αντίστοιχο Ολλανδικό με μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών είναι στα 65.000.000 ανά έτος. Οι ομάδες αναζητούν κέρδη, έχουν απόλυτο ΔΙΚΙΟ για το ποσοστό από το στοίχημα ( κάτι που έθεσε ο Πιαλόγλου στην τελευταία συνάντηση της Λίγκας ) αλλά το θέμα είναι άλλο. Τα κέρδη ΠΟΥ πάνε ; Στην εξέλιξη των συλλόγων ή στους μάνατζερ ; Με βάση τα όσα βλέπουμε κάποιοι πλουτίζουν κάθε χρόνο και οι ομάδες φτωχαίνουν περαιτέρω…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *