Ένας ύμνος στο πραγματικό ποδόσφαιρο

Είστε από αυτούς που κάθε μέρα έτρεχαν τα σάλια τους με τις περιπέτειες της Τόκιο και της Ναϊρόμπι ή σαν ποδοσφαιρόφιλοι που λέτε ότι είστε ψάξατε στο Netflix να βρείτε καμιά σειρά που να αφορά το ποδόσφαιρο; Όχι βέβαια αυτό που έχουμε εδώ. Αυτό είναι της πλάκας.

Μιλάμε για πραγματικό ποδόσφαιρο. Για αυτό που κάθε γκολ σε απογειώνει, αυτό που η νίκη της ομάδας σου σε φτιάχνει για όλη την εβδομάδα, αυτό που σε κάνει να σκέφτεσαι το επόμενο ταξίδι προκειμένου να βρεθείς κοντά σ’ αυτό που αγαπάς. Φυσικά, οι οπαδοί του ΑΟΞ, αυτοί οι λίγοι, λατρεύουν την ομάδα τους, όχι για τις νίκες και τους τίτλους αλλά επειδή η ομάδα τους αντιπροσωπεύει τα ιερά χώματα του τόπου τους.

Η σειρά – ντοκιμαντέρ  “Sunderland ‘Til I Die” αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Σάντερλαντ μια ομάδα Γ΄ κατηγορίας  στην Αγγλία που εδρεύει στα βορειοανατολικά της χώρας. Προσοχή, δεν μιλάμε για καμιά μεγάλη πόλη εκατομμυρίων αλλά για μια πόλη που ο πληθυσμός της φτάνει τις 175.000 κατοίκους. Το στόμα του τηλεθεατή μένει ανοιχτό από το γεγονός οι συντελεστές μπαίνουν στα άδυτα αυτής της ομάδας και καταγράφουν με ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ την καθημερινότητα της ομάδας. Νομίζεις ότι και εσύ που παρακολουθείς αποτελείς μέλος όλης αυτής της ποδοσφαιρικής μαγείας.

Η σειρά δείχνει τις εγκαταστάσεις της ομάδας, τον τρόπο με τον οποίο ζουν και προπονούνται οι ποδοσφαιριστές, πώς λειτουργούν οι προπονητές αλλά και οι διοικούντες της ομάδας. Τίποτα δεν είναι στημένο, τίποτε δεν είναι δήθεν. Φυσικά την παράσταση κλέβουν οι πολυπληθείς οπαδοί της Σάντερλαντ οι οποίοι δείχνουν μια απίστευτη αγάπη στην ομάδα.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι οι 2 σεζόν δεν γυρίστηκαν σε στιγμές ακμής του αγγλικού συλλόγου αλλά παρακμής αφού ενώ στόχος ήταν η επάνοδος στην Premier League, οι Μαυρόγατες έπεσαν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Γκρίνια, απόλυτη κριτική από τον κόσμο και τα ΜΜΕ που δεν είναι κατευθυνόμενα και σεβασμός της άποψης από τους διοικούντες.

Είναι εκπληκτικό επίσης πώς η νέα διοίκηση που ανέλαβε την ομάδα στην τρίτη κατηγορία θέτει αγωνιστικούς και οικονομικούς στόχους ενώ ο μεγαλομέτοχος σε αρκετά παιχνίδια βρίσκεται ανάμεσα στον κόσμο και παρακολουθεί με πάθος τα παιχνίδια. Χωρίς μπράβους, χωρίς πούρα, χωρίς μαγκιά, κλανιά και επίδειξη πλούτου. Αναφερόμαστε σε μια από τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου με φίλους σε όλο τον κόσμο. Ομάδα Γ΄ κατηγορίας.

Το γήπεδο; “Στάδιο του Φωτός”. Έτσι ονομάζεται . Ένα πραγματικό στολίδι για να στεγάσει την αγάπη του μεροκαματιάρη οπαδού που ζει και αναπνέει για αυτή την ομάδα και ταυτόχρονα απολαμβάνει τον απόλυτο σεβασμό της διοίκησης. Και όλα αυτά σε μια ομάδα που τα πράγματα και η αγωνιστική κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή αλλά οι σφαλιάρες διαδέχονται η μία την άλλη. Σε ένα σημείο μάλιστα οι οπαδοί είναι τόσο εκνευρισμένοι από μία ήττα της Σάντερλαντ που σπάνε την κάμερα των συντελεστών της σειράς. Σε άλλα σημεία θα δείτε “πέσιμο” στον μεγαλομέτοχο, στον προπονητή, στους παίκτες. Πραγματικές καταστάσεις που αφορούν τους πραγματικούς φιλάθλους και το πραγματικό ποδόσφαιρο. Πάνω απ’ όλα όμως πραγματική αγάπη για την ομάδα του τόπου τους και απόλυτος σεβασμός της διοίκησης για τον κόσμο.

Υπάρχουν και άλλα πολλά. Άιντε! Δείτε τη σειρά! Είναι ένα κανονικό σεμινάριο, κυρίως για αυτούς που διοικούν επαγγελματικές ομάδες. Μια ωδή στο πραγματικό ποδόσφαιρο, μια ωδή σε αυτό που αποτελεί την μεγάλη μας αγάπη!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *