Αυτά ισχύουν για τα πρωτόκολλα !

Συγκεκριμένες και άμεσες ενέργειες σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος κορωνοϊού σε ομάδα προβλέπει το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Σε περίπτωση που πρόκειται για ασυμπτωματικό ποδοσφαιριστή, τίθεται σε καραντίνα και η επιστροφή του στη δραστηριότητα γίνεται εφόσον πληρούνται τρεις προϋποθέσεις:

α) έχουν περάσει επτά μέρες από την επιβεβαίωση του κρούσματος

β) έχει δυο αρνητικά δείγματα με τουλάχιστον 24 ώρες απόσταση μεταξύ τους και

γ) δεν έχει εμφανίσει σε αυτό το διάστημα κανένα σύμπτωμα.

Σε περίπτωση που πρόκειται για ποδοσφαιριστή με συμπτώματα, μπαίνει επίσης σε καραντίνα και επιστρέφει εφόσον πληρούνται τέσσερις προϋποθέσεις:

α) είναι απύρετος για τρεις μέρες

β) δεν έχει συμπτώματα αναπνευστικά ή αίσθημα κόπωσης

γ) έχει δυο αρνητικά δείγματα με τουλάχιστον 24 ώρες απόσταση και

δ) έχει υποβληθεί σε ειδικό έλεγχο από καρδιολόγο.

Εφόσον το κρούσμα αφορά παίκτη, η υπόλοιπη ομάδα (όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του) μπαίνει σε άμεση καραντίνα 48 ωρών σε προκαθορισμένο χώρο (π.χ. ξενοδοχείο). Στο διάστημα αυτό οι ποδοσφαιριστές μπορούν να προπονούνται μεταξύ τους.

Σε περίπτωση πρόσφατου αγώνα, δεν θα τίθεται σε καραντίνα η αντίπαλη ομάδα (στην προκειμένη ο Πανιώνιος), αλλά θα πρέπει να υπάρχει ενεργητική επιτήρηση των ποδοσφαιριστών της με καθημερινή θερμομέτρηση.

Η καραντίνα της ομάδας στην οποία εντοπίστηκε το κρούσμα λήγει ανάλογα με τη δυνατότητα πραγματοποίησης εργαστηριακού ελέγχου, είτε σε 48 ώρες (με δυο τεστ), είτε σε πέντε μέρες (με ένα τεστ), είτε σε επτά μέρες (αν δεν υπάρχει η δυνατότητα μοριακού ελέγχου).

Τέλος, αν το κρούσμα αφορά σε μέλος τεχνικού, προπονητικού ή διοικητικού επιτελείου που έχει βρεθεί θετικός ή έχει συμπτώματα, τίθεται σε καραντίνα στην οικεία του και όλοι οι υπόλοιποι σε καθεστώς ενεργητικής επιτήρησης με καθημερινή θερμομέτρηση.

Βοηθητική Πηγή : sport-fm.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *