Έναρξη προπονήσεων ακαδημιών ! Η επόμενη ημέρα άρχισε…!

Ο φάκελος είναι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την Πέμπτη εξετάζεται και αμέσως μετά με την έγκριση της πώλησης των μετοχών της ΠΑΕ η πλευρά Bill Papas αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις της ομάδας καθώς θα την έχει πάρει και επίσημα στα χέρια της.

Μέχρι να γίνει αυτό όμως ήδη πραγματοποιούνται οι πρώτες κινήσεις και στελεχώνεται το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας. Θα μπούμε στον Σεπτέμβριο των…ανακοινώσεων που στο τέλος του ΤΙΠΟΤΑ δεν θα θυμίζει την ομάδα που γνωρίζαμε . Άλλα πρόσωπα, διαφορετική νοοτροπία καθώς η νέα μεριά επιθυμεί να περάσει τις δικές της ιδέες διαφοροποιώντας όσα όλα γνωρίζαμε.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ακαδημίες του συλλόγου. Μετά την αποχώρηση του Νίκου Κεχαγιά από τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή αυτών, επειδή εδώ ΔΕΝ είμαστε για να “αλληλογλειφόμαστε”, οι υποδομές μας πήρανε την κάτω βόλτα. Φτάσαμε να γίνεται μια στατιστική ετήσια προώθηση ποδοσφαιριστών από τα Κ-19 στην αντρική ομάδα ΧΩΡΙΣ είτε αυτά τα παιδιά να μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς σε μεγαλύτερο επίπεδο είτε να γίνεται λάθος διαχείριση τους. Ήταν ηλίου φαεινότερον πώς τα δεδομένα έπρεπε να αλλάξουν. Πώς θα συμβεί αυτό ; Με δυο τρόπους :

  1. Αλλαγή στα πρόσωπα που απαρτίζουν την δομή των ακαδημιών.
  2. Διαφορετικός τρόπος λειτουργίας.

Αυτά αν συνδυαστούν ομαλά με την αντρική ομάδα, μεσομακροπρόθεσμα θα έρθουν αποτελέσματα. Δεν μπορούμε να μιλάμε ΣΗΜΕΡΑ για ποδοσφαιριστές που μπορούν να σταθούν στην Σούπερ Λίγκα ΑΜΕΣΑ. Να είμαστε ξεκάθαροι. ΔΕΝ έδειξαν ιδιαίτερα πράγματα τα παιδιά της Κ-19 την περσινή χρονιά, ακόμα και στο μπαράζ. Υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ απόσταση στην σωματοδομή, στην ταχυδύναμη και την τακτική συμπεριφορά με έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Αυτά που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα της μετριότητας που έβγαλαν οι ακαδημίες. Μετριότητα που έβγαλε – για να μην πούμε κάτι χειρότερο- και στην αντρική ομάδα. Το ένα φέρνει το άλλο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Σήμερα η ΠΑΕ με μια ανακοίνωση της που ΔΕΝ περιλαμβάνει την λέξη “XANTHI FC” αλλά το “ΑΟΞ” ( καλή αρχή κάναμε σε αυτό) προγραμματίζει την έναρξη προπονήσεων των ακαδημιών αυτήν την εβδομάδα . Μέχρι την Παρασκευή ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ θα αρχίσουν οι προπονήσεις με νέα πρόσωπα στις υποδομές της , είτε αφορά το κομμάτι του τεχνικού team , είτε ακόμα και τους παίκτες.

Το ποιοι θα είναι αυτοί ; Ακούγονται διάφορα ονόματα όπως αυτά του Κυριάκου Κετσιεμενίδη για τα Κ-19 ( από τον Νέστο Χρυσούπολης), του Γιάννη Δημητριάδη για τα Κ-17 ( Ηρακλής Ζυγού ) , ακόμα και του Χρήστου Μαλαδένη για τα Κ-15. Τρεις ΥΠΑΡΚΤΟΙ άνθρωποι στον χώρο που – φυσικά – γνωρίζουν ότι η ομάδα που θα προπονήσουν είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ στο βιογραφικό τους και οι απαιτήσεις αυξάνονται γιατί πίσω από αυτήν υπάρχει μια πόλη και κόσμος. Έχουν όμως τις παραστάσεις – ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ – να δουλέψουν και να βελτιώσουν την μέτρια κατάσταση του παρελθόντος που είχε “βαλτώσει”.

Τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών ; Ο Σαββίδης αποχωρεί και αναλαμβάνει ένας άνθρωπος που είναι ξένος μεν, αλλά με βιογραφικό που περιλαμβάνει και παρουσία σε Εθνική ομάδα Μεσογειακής χώρας στην αντίστοιχη θέση. Θα τα δούμε όλα στις πράξεις . Είναι νωρίς να συζητάμε για αυτά ; Όχι, ο χρόνος “τρέχει” .

Το κομμάτι που παρουσιάζει ΕΠΙΣΗΣ μεγάλο ενδιαφέρον είναι το εξής. Η Ξάνθη ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ, η δεύτερη κατηγορία έχει ΜΟΝΟ ένα πρωτάθλημα για τις υποδομές. Η ομάδα έχει ΤΡΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ, Κ-19, Κ-17 , Κ-15 . Θα συμβεί ότι έγινε και με τον ΠΑΣ Γιάννινα ; Να αποκτήσει λόγω δυναμικής την δυνατότητα να αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα ; Μακάρι για να δουλεύουν όλοι ανταγωνιστικά. Θα τα μάθουμε…σύντομα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *