Ο Άρθουρ Ντίλες νέος βοηθός προπονητή . Το παλμαρέ του !

Γεννημένος στο Σίδνει της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς έχοντας δυο παιδιά, δίδυμα. Ο πατέρας από την Πύλο και η μητέρα του από το Κιάτο .

Από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και έπαιξε μέχρι ένα επίπεδο αλλά από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την εκγύμναση και την προπονητική παίρνοντας δίπλωμα και απορροφώντας ομάδες της Αυστραλίας σε μικρές ηλικίες.

Ο 38χρονος σήμερα Άρθουρ Ντίλες, ένας από τους καλύτερους προπονητές μικρών ηλικιών στην Αυστραλία όπως τον κατονομάζουν τα site της χώρας των “Καγκουρό”, έρχεται να αναλάβει το πόστο που μέχρι πρότινος κατείχε ο Θόδωρος Σαββίδης και παλαιότερα ο Νίκος Κεχαγιάς .

Το παλμαρέ του στην Αυστραλία ; Ξεκίνημα δημιουργώντας τις ακαδημίες της ΑΕΚ στο Σίδνει και εν συνεχεία το 2013 πήρε το πρωτάθλημα UNDER 14’S στην Αυστραλία με τον Ελληνικό σύλλογο.

Στην συνέχεια ξεκίνησε η συνεργασία του με την Ρεάλ Μαδρίτης και συμμετείχε σε σεμινάρια και προγράμματα της Ισπανικής ομάδας στην Αυστραλία αλλά η πρόταση της Western Sydney δεν άργησε να έρθει. Από το 2015 είναι ο διευθυντής υποδομών της συγκεκριμένης ομάδας και αποτελεί μια από τις καλύτερες βάσεις υποδομών ενώ η μεγάλη ομάδα έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και ο ίδιος του όπως αναφέρει σε συνέντευξη τύπου που έδωσε αρχές Αυγούστου είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτό.

Θεωρεί τον Τόνι Πόποβιτς μέντορα του, του έδωσε την βοήθεια να ανέλθει ενώ κατά περιόδους όταν παρίσταται ανάγκη τέλεσε και βοηθός της επαγγελματικής ομάδας που παίζει στην μεγάλη κατηγορία. Έχει κατακτήσει ΔΥΟ πρωταθλήματα με τις εφηβικές ομάδες της Western ενώ έφερε τον Σωτήρη Κυριάκο στην Σίδνει Ολύμπικ, όταν και συνεργάστηκε για ένα διάστημα με τον σύλλογο που σήμερα προεδρεύει ο Bill Papas, ο νέος μεγαλομέτοχος του ΑΟΞ.

Υπομονή και θα δούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *