Αυτός είναι ο Bill Papas ! Οι επιχειρήσεις του , το βιογραφικό του !

Bασίλης Παπαδημητρίου ή κατά κόσμον…Bill Papas . 45 ετών, επιχειρηματίας με καταγωγή από τις Σέρρες . Παντρεμένος με την Jenny , με τρία παιδιά , δυο αγόρια και ένα κορίτσι . Μια ποδοσφαιρική οικογένεια καθώς τα …πιτσιρίκια από μικρή ηλικία παίζουν σε ακαδημίες και με τον ίδιο του το 2016 να αγοράζει την ομάδα της ομογένειας του Σίδνει, την Ολύμπικ.

Τι ακριβώς ήθελε να κάνει εκεί ; Να προάγει την δουλειά στις ακαδημίες. Υπάρχει μια πολύ καλή γυναικεία ομάδα αλλά ΚΥΡΙΟΣ στόχος είναι η παραγωγή ποδοσφαιριστών και πάνω σε αυτό δουλεύουν. Σε αντίθεση με την Ξάνθη που ο επενδυτής γνωρίζει ότι είναι μια ιστορική ομάδα που η θέση της είναι στην μεγάλη κατηγορία και – φυσικά – στην Ευρώπη το ποδόσφαιρο είναι σαφέστατα κάτι διαφορετικό. Κάτι μεταξύ ζωής και θανάτου.

Περισσότερο – βέβαια – η συγκεκριμένη ομάδα μοιάζει ως ένα προσωπικό του “δώρο” στην τοπική ομογένεια. Οι Έλληνες της Αυστραλίας – για όσους γνωρίζουν- έχουν άλλο “δέσιμο” .

ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ

Το να συγκρίνουν κάποιοι τον Βασίλη Παπαδημητρίου με τον κάθε Ελληνοαμερικάνο, Καναδό ή τέλος πάντων…οποιονδήποτε ομογενή έχει έρθει για να λειτουργήσει επιχειρηματικά στην Ελλάδα, είναι τουλάχιστον αστείο. Μια έρευνα στο google φτάνει και περισσεύει για να διαπιστώσει κάποιος την δυναμική του. Όταν για παράδειγμα εμφανιζόντουσαν Αραβικά ονόματα στον Παναθηναϊκό, ΔΕΝ έβρισκες ούτε γραμμή για εκείνους τους επενδυτές. Ήξερες πώς κάτι έκρυβαν. Εδώ υπάρχει μια αράδα γεγονότων που είναι άκρως αληθινή.

Να πούμε σε αυτό το σημείο πώς η Αυστραλία είναι μια άκρως βιομηχανική χώρα που έχει εισάγει την έννοια επένδυση στο οικονομικό της status. Για αυτό και το κατά κεφαλήν εισόδημα ξεφεύγει και έχουν κλείσει οι πόρτες σε οποιονδήποτε θέλει να πάει για δουλειά εκεί…χωρίς βιογραφικό. Ανακύκλωση, αναλώσιμα προϊόντα , βιολογικός τρόπος ζωής, πράγματα που εδώ στην Ελλάδα για εμάς μοιάζουν…μακρινά ξαδέρφια από την Λατινική Αμερική, εκεί έχουν γίνει τρόπος ζωής. 

Ο Bill Papas αυτήν την στιγμή αποτελεί τον ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ επιχειρηματία στο Σίδνευ με επένδυση πάνω σε αυτά τα δεδομένα. Θα σας πούμε την ατάκα ανθρώπου που ασχολείται με την συγκεκριμένη αγορά : “Όσα λεφτά έχουν οι δώδεκα επιχειρηματίες της Σούπερ Λίγκα, τα έχει μόνος του αυτός, βγάζοντας τους BIG-FOUR” . Προσέξτε όμως κάτι, για αυτόν ΔΕΝ είναι ένας κουβάς χωρίς πάτο το ποδόσφαιρο. Προσέξτε την λέξη. ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Οπότε έχει και το μυαλό όταν ειδικά μιλάμε για έναν αυτοδημιούργητο άνθρωπο να γνωρίζει τι θα δώσει και πώς. Κάτι που φοβόμαστε – άλλωστε – στην Ελλάδα. Τα…μεγάλα χέρια. Μακριά του.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ , ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ…

Εξήντα επιχειρήσεις και …πάνω από 10.000 υπάλληλοι. Αυτοί είναι οι αριθμοί που αρμόζουν σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιχειρηματίες της ομογένειας και αυτό η Θράκη πρέπει να το αντιληφθεί . Η Θράκη και το κράτος. Θα σας παρουσιάσουμε τις πιο γνωστές που “βασιλεύουν” στην Αυστραλία και το Λονδίνο.

FORUM GROUP. Τι είναι τώρα αυτή η εταιρεία που ακούμε καθημερινά στην ζωή μας από τότε που ο Μπιλ Πάπας ενδιαφέρθηκε για την ομάδα του ΑΟΞ.

H Forum Group δραστηριοποιείται  σε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τις επιχειρήσεις πιο αποτελεσματικές, να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της.  Δίνοντας λύσεις για διαχειριζόμενη διαχείριση εκτύπωσης και εγγράφων, παρακολούθηση στόλου, ασφάλεια, βελτιστοποίηση ενέργειας, αποδοτικότητα καυσίμου, ελαχιστοποίηση αποβλήτων, διαχειριζόμενη πληροφορική, επικοινωνίες και αυτή η λίστα συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Παρέχοντας μια σειρά καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση και να ενσωματώνουν την υπάρχουσα και τη νέα τεχνολογία χωρίς την ανάγκη επένδυσης κεφαλαίου. Σε διεθνές επίπεδο, η εταιρία είναι επικεντρωμένη καθαρά στις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές. Μέσω της επωνυμίας, Forum Enviro, διαθέτει τα πιο πρόσφατα προϊόντα απόδοσης καυσίμου και ελαχιστοποίησης αποβλήτων στις επιχειρήσεις, αρχικά στην ΕΕ και στη συνέχεια στη Βόρεια Αμερική.

Η FORUM GROUP αυτήν την στιγμή αποτελεί τον Αυστραλιανό κρατικό πάροχο έξυπνων υπηρεσιών ύστερα από μεγάλο αγώνα ανταγωνισμού και εκτιμάται πώς σε βάθος τριετίας θα αποτελεί ΣΤΟΙΧΗΜΑ η παρουσία του στην – ακόμα αγνή – Ευρωπαϊκή ζώνη. Έχει γραφεία σε ΟΛΗ την Αυστραλία και 4000 εταιρικούς πελάτες με πιο γνωστούς τις Findex, HWL Ebsworth Lawyers and Cerebral Palsy Australia.

Μέσα από την FORUM GROUP γεννήθηκε η IUGIS . Με έδρα το Λονδίνο και γραφεία…σε όλη την Ευρώπη, μπήκε δυναμικά στον επιχειρηματικό άξονα ενώ είναι γνωστές οι χορηγίες της σε Λίβερπουλ και Σάλκε. Να το πούμε απλά ; Υπάρχουν κάδοι στην πόλη του Λίβερπουλ που κάνουν τα σκουπίδια…νερό ! Και είναι δικής του παραγωγής. Καλό ;

Η Iugis όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της εταιρίας:”Δεσμεύεται να έχει θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις μειώνοντας τα απόβλητα τροφίμων που αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής. Συνεργαζόμαστε με επιχειρήσεις για να μπορέσουμε να αφομοιώσουν τα απορρίμματα τροφίμων στις εγκαταστάσεις, δημιουργώντας εξοικονόμηση κόστους, μεγαλύτερη αποδοτικότητα ροής εργασίας για το προσωπικό και μειωμένες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, ατμοσφαιρική και υδάτινη ρύπανση.

Κάθε μονάδα ORCA χρησιμοποιεί αερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων – με τη βοήθεια μικροοργανισμών – για να μετατρέψει τα απόβλητα τροφίμων σε φιλικά προς το περιβάλλον λύματα που ρέουν απευθείας σε υπάρχοντα συστήματα αποχέτευσης στις εγκαταστάσεις.

Η πέψη απορριμμάτων τροφίμων στην πηγή μειώνει την ανάγκη μεταφοράς αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής, αφαιρώντας φορτηγά από τους δρόμους μας και μειώνοντας τις εκπομπές CO2. Το ORCA μειώνει τη δημιουργία ρύπανσης αερίου μεθανίου και νερού που συμβαίνει σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Το ORCA χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων, όπως εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών, διεθνείς αθλητικές αρένες, ξενοδοχεία 5 αστέρων, εμπορικά κέντρα, δημόσια μπαρ και τοπικά παντοπωλεία.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της ORCA Enviro Systems, είμαι υπέρμαχος της δημιουργίας θετικών περιβαλλοντικών αλλαγών, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και θερμοκηπίου στην Αυστραλία και παγκοσμίως. Έχω ένα προσωπικό πάθος για την περιβαλλοντική καινοτομία και θέλω να συνδεθώ με άλλους που έχουν την ίδια νοοτροπία.”

Από εκεί και πέρα προχώρησε στην εξαγορά δεκάδων άλλων επιχειρήσεων ενώ μπήκε δυναμικά με την IUGIS ΚΑΙ στην Ελλάδα , ίσως και μέσω του ΑΟΞ να ψάχνει την ελληνική εξιλέωση του. Η συνεργασία προ εβδομάδας με την TECALA ( εδώ το άρθρο ) έγινε θέμα στην Αυστραλία .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *