Ποιότητα στα χαφ με Μάρκο Τεσίγια ! (+vids)

Για την Ξάνθη αποτελεί μεταγραφή από το “πάνω-ράφι” , με τα δεδομένα – φυσικά – της Σούπερ Λίγκα 2.

Αν συζητούσαμε για την μεγάλη κατηγορία θα ήταν εκ των πραγμάτων μια καλή ενίσχυση, αλλά επειδή η δεύτερη κατηγορία είναι “χαμηλού επιπέδου” αλλά και επικίνδυνη…εκτιμάται ως μια πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ μετακίνηση. Ο 28χρονος Play-Maker στα χαφ, ένα κανονικό “8άρι”, που θα συνδέσει τον άξονα με την επιτελική γραμμή. Ένας κουβαλητής στο κέντρο που ΔΕΝ κρατάει μπάλα, παίζει κάθετα , θα βοηθήσει στην συνοχή των γραμμών και παράλληλα δεν θα αμελήσει τα αμυντικά του καθήκοντα.

Το σημαντικό για την περίπτωση του Κροάτη (διεθνής υπήρξε με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες) είναι ότι έχει παίξει στις μεγάλες κατηγορίων των πρωταθλημάτων Κροατίας , Σλοβενίας και Σλοβακίας. Τα τελευταία χρόνια – δε – στην Σλοβακία με την Σπάρτακ Τρνάβα και την Σένιτσα ήταν βασικότατο στέλεχος ενώ φέτος πανηγύρισε την έξοδο στην Ευρώπη πραγματοποιώντας συνολικά 35 συμμετοχές σε Ευρώπη – πρωτάθλημα και κύπελλο, με δυο γκολ, έξι ασίστ και οκτώ κίτρινες κάρτες.

Έχει παίξει στην NK Zagreb, Senica , Gorica, Dugopolje και παντού ήταν βασικός , κάτι που αναδεικνύεται μέσα από τα νούμερα ενώ στα στοιχεία του είναι το συχνό πάτημα στην περιοχή. Είναι μια θέση που ούτως η άλλως η ομάδα χρειάζεται παίκτες , θα αποκτηθούν άλλοι δυο ( ένας ξένος, ένας Έλληνας ) για να γεμίσει ένας χώρος που τα τελευταία χρόνια η Ξάνθη από κυκλοφορία μπάλας και στηρίγματα στα χαφ…μας γέμισε με κατάθλιψη. Καμαρά, Τερκί και δεν ξέρουμε τι άλλο να θυμηθούμε…

Ένα extra που κυκλοφορεί ; Ο Κροάτης είχε ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο στην Σπάρτακ Τρνάβα. Προτίμησε όμως να έρθει στην Ξάνθη παρά να μείνει στην Σλοβακία. Το οικονομικό μπορεί να είναι μια αιτία, οι συζητήσεις του όμως με τους Θρακιώτες ήταν τέτοια που τον “ανάγκασε” να μετακομίσει νοτιότερα . Μια ποιοτική περίπτωση παίκτη που έρχεται για να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε μια “πονεμένη” θέση. Πραγματικό “κλειδί” για την πορεία του συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *