Tony Popovic: “Θα δημιουργήσουμε νέα ιστορία”

Έτοιμος για μία νέα πρόκληση στην καριέρα του δήλωσε ο νέος τεχνικός του ΑΟΞ κ. Τόνυ Πόποβιτς κατά την διάρκεια της παρουσίασης του από την νέα διοίκηση του ΑΟΞ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι εδώ για αυτό το πράγμα θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Papas  που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι ο επικεφαλής του τεχνικού team της Ξάνθης. Ευχαριστώ για την  υποστήριξη και του προέδρου κ. Γιαμουρίδη αλλά και του κ. Ανέστη Τσετινέ. Γνωρίζω ότι η ομάδα έχει πολύ σημαντική ιστορία, βρίσκεται από το 1989 στην πρώτη κατηγορία και εμείς είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μία νέα ιστορία. Θα κάνουμε το παν για να επανέλθουμε άμεσα στην Superleague 1. Για αυτό χρειάζεται πολλή δουλειά, ρίσκο και να αποδεχτούμε αυτή την πρόκληση. Στην ομάδα όλα είναι καινούρια. Υπόσχομαι στον κόσμο του ΑΟΞ ότι κάθε μέρα θα δουλεύουμε όλο και πιο σκληρά. Μόνο με πολλή δουλειά θα πετύχουμε τον στόχο μας. Θέλω ο κόσμος να είναι περήφανος όταν βλέπει την ομάδα του, θέλω ο κόσμος να είναι περήφανος για το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΑΟΞ, θέλω ο κόσμος να είναι περήφανος για την εικόνα της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Για τις δυσκολίες να χτιστεί η ομάδα από το μηδέν: Είναι δύσκολο να χτίσουμε μία νέα ομάδα αλλά ταυτόχρονα είμαι και συναρπαστικό. Εστιάζουμε στα θετικά στοιχεία, τα κρατάμε και κάθε ημέρα θα είναι μία καινούργια ημέρα για την ομάδα.

Για το αγωνιστικό στυλ της ομάδας: «Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο υψηλής ταχύτητας, να υπάρχει κίνηση. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί αμυντικά για να ελέγχουμε τον ρυθμό των αγώνων. Θέλουμε μια νοοτροπία νικητή. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά αυτό θέλουμε να είναι το στιλ μας».

Για τη νέα εποχή της ομάδας : «Είναι πρόκληση για όλους μας. Όλοι είμαστε νέοι στην ομάδα, ο ιδιοκτήτης, ο πρόεδρος,  αλλά όλοι είμαστε εδώ για τον ίδιο λόγο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε πράγματα στην Ξάνθη. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες. Δεν ήρθα εδώ για μια εύκολη δουλειά, αλλά είμαι φιλόδοξος, όπως και οι άνθρωποι της ομάδας, καθώς έχουμε την ίδια οπτική. Ξέρουμε την ιστορία του κλαμπ και είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε για το μέλλον του. Εστιάζω στα θετικά και μου αρέσει που άπαντες δουλεύουν μέρα νύχτα για ένα καλύτερο αύριο, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες».

Για το πρωτάθλημα :«Απ’ ότι έχω δει μέχρι τώρα, πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με πάθος από τους παίκτες και τις ομάδες. Ξέρουμε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Η Ξάνθη είναι μεγάλο όνομα κι όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν. Πρέπει να είμαστε δυνατοί για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, έχοντας την ποιότητα για να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Για την επιλογή του ΑΟΞ και τους ενδεχόμενους δισταγμούς του:  «Δεν δίστασα καθόλου να επιλέξω την Ξάνθη. Είναι ένα φανταστικό project. Έχω εντυπωσιαστεί από το πως δουλεύει ο καθένας στην ομάδα για ένα κοινό όραμα. Μου αρέσει πολύ η πόλη της Ξάνθης και πιστεύω ότι το όραμα του κλαμπ είναι εύκολο να το αποδεχθεί κάποιος. Όλοι στην ομάδα δουλεύουμε βάσει του οράματος του Προέδρου και θα κάνουμε το παν για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Σύλλογος Παλαίμαχων κ. Χατζημεστής του ΑΟΞ δώρισε στον Tony Popovic δύο βιβλία με ιδιαίτερη αφιέρωση για πολλές επιτυχίες, ενώ ανάλογες ευχές δέχθηκε και από τον  εκπρόσωπο των  Xanthifans.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *