Α! Ημίχρονο : “Βαριά” τα πόδια, καλή κατοχή, αλλά ως εκεί και με αβίαστα λάθη.

Μέτρια η Ξάνθη στο πρώτο μέρος . Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο Καβάλα και Ξάνθη είναι ισόπαλοι 1-1 στο πρώτο μέρος . Ο Ορφανίδης “έγραψε” το 1-0 με κλέψιμο και ατομική προσπάθεια στο 30ο ενώ ισοφάρισε ο Τάτος με άψογη εκτέλεσε φάουλ στο 45′.

Ο Ξανθιώτης επιτελικός Ορφανίδης κάνει την διαφορά για την Καβάλα σε δεύτερο σερί ματς, ας κάνει ένα εξάμηνο δυνατό στον ΑΟΚ γιατί πραγματικά σε τεχνικό επίπεδο ΔΕΝ είναι για την τρίτη κατηγορία ενώ θετική εντύπωση προκαλεί το pressing ψηλά που οδηγεί σε κάποια λάθη τους Ξανθιώτες.

Η ομάδα έχει κατοχή μπάλας, φτάνει έξω από την περιοχή αλλά δεν υπάρχει η “φρεσκάδα” για καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Είναι θετικό όμως πώς σε ένα κακό γήπεδο βλέπεις την μπάλα κάτω, συνεργασίες ( ως ένα επίπεδο) και όχι αυτό το παράλληλο παιχνίδι, παίζουν κάθετα, ψάχνουν τους Τάτο-Γουόλτερς και Έλμπερτ.

Οπότε όταν κρατάς συνεχόμενα την μπάλα στα πόδια σου με “βαριά πόδια” , θα γίνουν και κάποια αβίαστα λάθη σε ατομικό επίπεδο όπως αυτό που έκανε ο Γιούρμαν στην φάση του γκολ με τον Μπριλιάντε να μην είναι στην φάση καθώς είχε γυρισμένη πλάτη αλλά και 2-3 ακόμα φορές στο πρώτο μέρος με Θυμιάνη και Έλιοτ . Ξαναλέμε όμως ότι τα πόδια φαίνεται πώς είναι “βαριά”, δεν υπάρχουν οι ανάσες ακόμα για pressing με παίκτες όπως ο Έλμπερτ , ο Τάτος και ο Γουόλτερς να έχουν σαφέστατη ποιότητα αλλά να συντηρούν τις δυνάμεις τους στον αγωνιστικό χώρο.

Η τετράδα πίσω αντιμετώπισε σήμερα κάποια θέματα κυρίως στο ανοιχτό γήπεδο ενώ ο Παπάζογλου μπροστά αν βάλει “πλάτη” δύσκολα αντιμετωπίζεται, θέλουμε όμως κάποιες φάσεις μπροστά όπως την κεφαλιά στο 32′ να τις κάνει γκολ. Καλός πάντως ο Κέβιν αριστερά με ανεβάσματα και δύναμη στο παιχνίδι του ενώ ψάχνει την σέντρα και το 1-2.

Ποιοτικά ο Μπριλάντε είναι ο κορυφαίος της Ξάνθης, εξαιρετικός στην κατοχή μπάλας, παίζει κάθετα-παράλληλα και με πολύ μυαλό καλύπτοντας “τρύπες”. Ο Δημούτσος μπήκε καλά ένα πρόβλημα όμως που αποκόμισε τον κρατάει εκτός αγώνα από το 30ο. Θετικοί στα άκρα της άμυνας , επαναλαμβάνουμε όμως, τα πόδια είναι “βαριά” από την προετοιμασία που ήταν πραγματικά σκληρή και δεν το λέμε ως ρουτίνα αυτό. Αλλά ως πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *