Να ηρεμήσει ο ΑΟΞ και να μην αποπροσανατολίζεται

Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι τα όσα συμβαίνουν στον ΑΟΞ το τελευταίο τετράμηνο έχουν γίνει θέμα συζήτησης σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι υπερβολή αυτό που αναφέρουμε.

Μια ομάδα που τον Αύγουστο έμοιαζε να είναι με το ένα πόδι στον “γκρεμό” ( έτσι ξέραμε τουλάχιστον ) βρέθηκε τον Σεπτέμβριο να δημιουργεί από το μηδέν ένα νέο ρόστερ που για την κατηγορία είναι πανίσχυρο και παράλληλα να γίνεται ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Υποδομές, γηπεδικές εγκαταστάσεις και προπονητήριο. Μάλιστα είμαστε ακόμα στην αρχή και οι υποσχέσεις που έρχονται για το καλοκαίρι προκαλούν ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων.

Η μεγάλη διαφορά όμως που βλέπουμε είναι η κοσμογονικού επιπέδου αναθεώρηση ιδεών σε ότι έχει να κάνει με την εξωστρέφεια της. Ο κλειστοφοβικός και ταμπουρωμένός στα “ταμπού” του ΑΟΞ, μετατράπηκε σε έναν επικοινωνιακό οργανισμό που χαίρει εκτίμησης η προσπάθεια του στο σύνολο του ποδοσφαιρικού πληθυσμού της πόλης.

Ο κορονοϊός είναι ζημιογόνος για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μας πάει πίσω σε όλα τα επίπεδα. Να είστε σίγουροι πώς αν ΔΕΝ υπήρχε η πανδημία, τις Κυριακές θα βλέπαμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3000 κόσμο στο γήπεδο. Ίσως όμως αυτή η αποχή κάνει καλό , δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους φιλάθλους να μας λείψει μια καθημερινότητα που την είχαμε συνηθίσει.

Είναι όμως φυσικό σε μερίδα τοπικών ΜΜΕ που χάσανε την “καθημερινότητα” τους να προκαλεί πόνο και δυστυχία η συγκεκριμένη κατάσταση. Οπότε και διαβάζουμε καθημερινά πράγματα που σε άλλες πόλεις θα είχαν προκαλέσει ένταση από πλευράς φιλάθλων, ευτυχώς ( ή και δυστυχώς,όπως το βλέπει ο καθένας) είμαστε ιδιαίτερα πολιτισμένοι και δεν αντιμετωπίζουμε εικόνες Αθήνας, Ηρακλείου, Λάρισας ή Θεσσαλονίκης.

Επίσης υπάρχουν και ομάδες ανταγωνιστικές που δεν βλέπουν με καλο “μάτι” την συγκεκριμένη μεταβολή των συνθηκών. Η υπνωτισμένη και γηρασμένη Ξάνθη με διοικούντες που ήταν ηλικιακά στο 70πλην…μετατράπηκε σε μια φρέσκια, φορτσάτη, οικονομικά ανεξάρτητη ομάδα που θέτει τις βάσεις με την άνοδο της να επιστρέψει ΔΥΝΑΜΙΚΑ στο προσκήνιο.

Οπότε όπως είναι λογικό θα μας βάλουν “τρικλοποδιές”. Και άντε για τους “ξένους” δεν μας ενδιαφέρει, τους βολεύουμε. Αυτό που μας πειράζει είναι οι ντόπιες φωνές αντιπολίτευσης. Και δεν είναι το θέμα αν η κριτική γίνεται με φόντο την αγάπη για τον σύλλογο. Αλλά είναι ξεκάθαρα εριστική με την ελπίδα να αποτύχουν οι σημερινοί άνθρωποι που ανέλαβαν τα ηνία του συλλόγου.

Η ομάδα πρέπει να είναι ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ. Να μείνει εκτός συζήτησης οτιδήποτε εξωαγωνιστικό. Αυτό κανονικά πρέπει να αποτελεί δουλειά του γραφείου τύπου της ΠΑΕ, να “κλειδώσει” τις πόρτες σε όλους αυτούς που δημιουργούν προβλήματα από την στιγμή που ΔΕΝ δείχνουν διάθεση να κάνουν ΣΟΒΑΡΗ κριτική και όχι κουτσομπολιό με χαρακτηρισμούς που “κιτρινίζουν” το περιβάλλον.

ΝΑΙ στην κριτική, την κάναμε και εμείς για την κερκίδα που ΔΟΘΗΚΕ στους 10 οπαδούς του Ιωνικού στο κέντρο του γηπέδου. Ναι στην αγωνιστική κριτική σε όποιες αποφάσεις χρήζουν ανάλυσης. Όχι στο “κίτρινο καθεστώς” όμως που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.

Ο οποιοσδήποτε είναι ΕΝΑΝΤΙΑ στον ΑΟΞ της νέας εποχής…είναι ενάντια και σε μας. Ναι στις ιδέες, όχι στην δημοσιογραφική ασυδοσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *