Διάθεση για αντεπίθεση

Στο προηγούμενο παιχνίδι το θετικό κομμάτι της ομάδας ήταν 30΄. Τριάντα λεπτά με επιθέσεις , ευκαιρίες, αλλά το γκολ, το οποίο δικαιούνταν, τελικά δεν ήρθε.

Σήμερα το παιχνίδι ήταν διαφορετικό ως προς την αντιμετώπιση του. Μέσα σε μια έδρα που μας περίμεναν, όχι με τόσο καλές διαθέσεις και αυτό το αντιληφθήκατε όλοι σας μέσα από την τηλεοπτική μετάδοση με τις συνεχείς ύβρεις απέναντι στον Τάτο και όλη την αποστολή, ο ΑΟΞ παρουσιάστηκε καλύτερος από ποτέ. Όταν λέω καλύτερος εννοώ σε σχέση με αυτό που βλέπαμε μέχρι τώρα.

Τι βλέπαμε μέχρι τώρα; Ομάδα χωρίς τακτικό προσανατολισμό, χημεία και διάθεση, στοιχεία τα οποία άπτονται της αρμοδιότητας του προπονητή, ο οποίος δυστυχώς φαινόταν να μην γνώριζε τίποτα από την ελληνική πραγματικότητα. Η αλλαγή του καθυστέρησε χαρακτηριστικά, όμως ευτυχώς έγινε , έστω και αργά.

Λέω ευτυχώς γιατί ακόμη και τώρα η ομάδα προλαβαίνει να πετύχει τον στόχο της. Αυτό φάνηκε σήμερα. Ομάδα – σύνολο που φαινόταν από το πρώτο λεπτό ότι μπήκε για να πάρει το παιχνίδι .

Μέχρι το 25΄ το παιχνίδι παιζόταν περισσότερο από τον χώρο του κέντρου και προς την εστία του Γκίνη. Δεν δημιουργήθηκε καμιά μεγάλη ευκαιρία πέρα από δύο σουτ του Μπριλάντε και του Μικελτάτζε αλλά η εικόνα της ομάδας έδινε υποσχέσεις για την συνέχεια.

Το χρονικό διάστημα στο οποίο είναι ο ΑΟΞ φαίνεται να χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού είναι το διάστημα 25΄ – 35΄ όπου ο Ιωνικός έχει τις δικές του ευκαιρίες με τον Φαζό και Κάστρο, όχι από οργανωμένες προσπάθειές του αλλά από αμυντικά λάθη ολιγωρίας. Η συνέχεια ανήκει και πάλι στον ΑΟΞ καθώς ανακτά τον έλεγχο του παιχνιδιού και χάνει την μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι με τον Μπριλάντε ενώ Τάτος, Μπριλάντε και Μικελτάτζε είναι από τους κορυφαίους της ομάδας. Μάλιστα ο Μικελτάτζε έχει αφομοιωθεί από το σύνολο σε τέτοιο βαθμό, σαν να ήταν από την αρχή της προετοιμασίας στην ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο τελευταίες μεταγραφές της διοίκησης αποδεικνύονται ιδιαίτερα πολύτιμες.

Το β΄ ημίχρονο ξεκινάει και πάλι στο ίδιο δυναμικό μοτίβο και η πρώτη κλασική ευκαιρία ανήκει και πάλι στον ΑΟΞ όταν ο νεοεισελθών Καπνίδης έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκίνη ενώ λίγο πιο δεξιά περίμενε μόνος του ο Τάτος που δικαίως διαμαρτυρόταν στη συνέχεια που δεν τελείωσε αυτός τη φάση.

Όμως ένα τρίλεπτο πίεσης έφερε το γκολ του Πλατέλλα, σε ένα σημείο που τίποτε δεν έδειχνε ότι θα δεχόμασταν γκολ. Η αντίδραση ήταν άμεση και ο Κέβιν Γκαρσία με μια πολύ ωραία κεφαλιά ξαναέφερε το παιχνίδι στα ίσια δείχνοντας ότι ο ΑΟΞ ήταν αποφασισμένος να φύγει νικητής από το παιχνίδι. Μπορεί να μην το κατάφερε στο τέλος όμως η εικόνα ήταν τέτοια που “γέννησε” ελπίδες για τη συνέχεια.

Ο ΑΟΞ σήμερα έκανε το καλύτερό του παιχνίδι ως προς το γεγονός ότι σήμερα επιτέλους έδειξε ότι είναι η ομάδα. Μια ομάδα που από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη σημειώνοντας νίκες, όπως οφείλει, με πρώτη και καλύτερη την Τετάρτη απέναντι στην Δόξα , με την οποία όμως θα αγωνιστούμε και την Κυριακή. Δύο νίκες, που αν έρθουν και ψυχολογικά θα ανεβάσουν την ομάδα αλλά και οι “από πάνω” θα αρχίσουν να σε νιώθουν απειλητικά.

Συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή που σε μια πολύ δύσκολη έδρα ανταπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο. Η αντεπίθεση ξεκινά!

Συνεχίζουμε!!!!

 

2 Σχόλια

  1. Σα να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πάτερν στα γκολ που δεχόμαστε. Βασικά λες και βλέπω ριπλέι συνεχόμενα το ίδιο γκολ. Λάθος διώξιμο, σουτ έξω από την περιοχή-γκολ…
    Μας έπαιξε ανοιχτά ο Ιωνικός και βοήθησε στο να κυκλοφορήσουμε πιο εύκολα την μπάλα, από ότι με τις κλειστές άμυνες που είχαμε στα άλλα παιχνίδια, θετικό πάντως ότι η ομάδα έδειξε να έχει κουράγιο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μικελτάτζε δίνει φρεσκάδα μπροστά (θα επιμείνω ότι είναι ένας έτοιμος 23χρονος αθλητής με ανέτοιμους 30χρονους γύρω του και φαίνεται στα τρεξίματα)
    Τεννέ διέψευσέ με και συνέχισε τη δουλειά, μπας και αποφύγουμε τα ηρεμιστικά για φέτος.

  2. σωστό το σχόλιο, ο Μικελτάτζε άρεσε, βλέπει γήπεδο, τρεξίματα, ουσία, και ομαδικότητα , ναι τα θέλουμε αυτά από τους νέους για να ξεφύγουμε από το παθητικό παιχνίδι και θα είναι σημαντικος παράγοντας η ποσόστωση τους κάθε φορά στην ενδεκάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *