Αναζητείται η κοινής αποδοχής λύση με πέντε παίκτες !

Πέντε παίκτες απέμειναν από το περσινό ρόστερ και οι οποίοι ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ υπολογίζονται.

Συγκεκριμένα οι Ανδρέας Τάτος (32) , Κώστας Τσαμούρης (26) , Γιάννης Στάθης (34), Γιάννης Μυστακίδης (26) και Ελίνι Δημούτσος (33) μπορεί να θεωρούνται -τυπικά- παρόντες στο έμψυχο δυναμικό του νέου ΑΟΞ αλλά ο Πορτογάλος προπονητής σε συνεργασία με το διοικητικό team τους έχει διαμηνύσει ότι ΔΕΝ υπολογίζονται στο επόμενο ρόστερ oπότε και ΔΕΝ ταξίδεψαν με την 27μελής αποστολή στην Βουλγαρία.

Όλοι τους έχουν συμβόλαια συνεργασίας ( διετή και τριετή) και τουλάχιστον αυτήν την στιγμή αναζητείται μια κοινής αποδοχής λύση του προβλήματος. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και το κακό είναι ότι το 95% των ομάδων της Σούπερ Λίγκα 2 ( ίσως και όλοι…) δεν μπορούν να τους προσφέρουν συμβόλαια που θα καλύψουν ως ένα καλό ποσοστό τα χρήματα που είναι να λάβουν στην Ξάνθη.

Όπως είναι κατανοητό συνολικά τα χρήματα φτάνουν σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό που συγκεντρωτικά φέρνεις παίκτη…παγκόσμιας κλάσης για τα δεδομένα της Σούπερ Λίγκα 2 που θα σε πάρει από το χεράκι και θα σε οδηγήσει στην άνοδο. Σημαντικό πάντως ήταν το γεγονός πώς βρέθηκαν οι λύσεις (μετά των αποζημιώσεων) με τους Ρουσσάκη, Οκάν Σουλεϊμάν, Σρόιχεν, Τεσίγια που ήταν στο ίδιο μετερίζι με τους ανωτέρω ποδοσφαιριστές.

Οι Μεσσήνιοι “φώναζουν” για συμφωνία των Τάτου και Μυστακίδη με την Καλαμάτα αλλά οι αθλητές θέλουν να τα βρούνε πρώτα με την Ξάνθη και έπειτα να υπογράψουν, μάλιστα έχει κυκλοφορήσει φωτογραφία του Τάτου με παράγοντες της Καλαμάτας στο sportstonoto.gr . Οι αθλητές γυμνάζονται στην Ξάνθη υπό τις οδηγίες ανθρώπου της ομάδας κάτω από τα νόμιμα πλαίσια που διέπουν τις σχέσεις αθλητών-ομάδας όταν αυτές έχουν επαγγελματικές προδιαγραφές.

Είναι φυσικό οι νεαρότεροι παίκτες να ψάχνουν κάτι καλό για να μην μείνουν εκτός πρωταθλήματος για έναν χρόνο ( ή και δυο…αν το συμβόλαιο είναι τριετές) κάτι που στην ουσία θα τους καταστρέψει την καριέρα. Από την άλλη για τους πιο μεγάλους ηλικιακά αθλητές τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα και το κακό είναι ότι σε ηλικίες άνω των 33  τα πράγματα δυσχεραίνουν. Έχει ένα ενδιαφέρον κάποια στιγμή να μάθουμε γιατί έγιναν μεγάλα συμβόλαια – σε χρονικό εύρος τουλάχιστον- σε παίκτες μεγάλης ποδοσφαιρικής ηλικίας…

Όλα για καλό και αντιλαμβανόμενοι ότι όλοι είναι επαγγελματίες (είτε στην ομάδα είτε ακόμα και οι ίδιοι οι παίκτες) ας βρούνε μια λύση για το καλό όλων.

 

One thought on “Αναζητείται η κοινής αποδοχής λύση με πέντε παίκτες !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *