Η αναδιάρθρωση μήπως τελικά ήταν σωστή ; Να μείνουν αυτοί που …έχουν ;

500.000 Ευρώ εγγυητική και μετοχικό κεφάλαιο ζητάει στο σύνολο τους ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συμφωνία με την ΕΠΟ για την συμμετοχή στο αναδιαρθρωμένο πρωτάθλημα της Super League 2 .

Τα χρήματα φαντάζουν και είναι πολλά. Στην αρχή όλοι μας “φωνάζαμε” για το γεγονός πώς εν μια νυκτί ανεβαίνει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου το κάθε “χωριό” και ΠΩΣ είναι δυνατόν να συμμετέχουν 36 ομάδες σε επαγγελματική κατηγορία . Αλλά εν συνεχεία διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι...

Ο Αυγενάκης ως προς τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό και η συγκεκριμένη ιστορία μόνο πίκρες μας προκάλεσε. Από την άλλη μεριά όμως πηγές του Υφυπουργείου αναφέρουν συνεχώς το εξής : “Είναι η ώρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι. Τους έχοντες από τους μη έχοντες. Γιατί οι έχοντες ΔΕΝ θα έχουν την φυσική ανάγκη να ψάξουν έσοδα μέσα από μη νόμιμες διαδικασίες. Οι ΜΗ έχοντες ήταν το πρόβλημα. Πρέπει η δεύτερη κατηγορία να γίνει ανταγωνιστική αλλά μέσα από νόμιμες διαδικασίες και κυρίως με ομάδες που έχουν την δυνατότητα να παραστούν σε αυτήν. Αν ΔΕΝ μπορείς…ο δρόμος είναι ένας. Το ερασιτεχνικό. Στο επαγγελματικό μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν”.

Λίγο-πολύ – λοιπόν – όλοι μας γνωρίζαμε ότι 36 ομάδες ήταν ΠΟΛΛΕΣ και δεν υπήρχε η δυνατότητα να δούμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα με τέτοιους αριθμούς. Εν τούτοις όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η μια μετά την άλλη ομάδα αποχωρούν και το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η εγγυητική που συγκεκριμένες ομάδες ΔΕΝ κάλυψαν. Αλλά και το μετοχικό κεφάλαιο που θα πρέπει να δοθεί ως τις 30 Αυγούστου και φτάνει τα 300.000 Γιούρο. Πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλές ΠΑΕ – εν δυνάμει η μελλοντικά- η οποίες θα έχουν την δυνατότητα να δώσουν αυτό το ποσό ; Αμφιβάλλουμε.

Σκεφτείτε παράλληλα το εξής. ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ τα 500.000 αλλά και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που ήδη “κόβει” ομάδες. Παναχαϊκή, Καβάλα, Θεσπρωτός και Ιάλυσος Ρόδου ΔΕΝ αδειοδοτήθηκαν για να γίνουν ΠΑΕ και αυτομάτως έχασαν την δυνατότητα να μετέχουν στην SL2 . Το ερώτημα που υπάρχει είναι το εξής. Θα φτάσουμε τις 20 ομάδες ή θα τις ξεπεράσουμε ; Πάντως πάνω από 28-30 αποκλείεται να είναι. Με κανέναν Θεό !

13 ομάδες έχουν αδειοδοτηθεί ως τώρα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού . ΞάνθηΒέροια, Εργοτέλης, Λάρισα, Καλαμάτα, Καραϊσκάκης, Νίκη Βόλου, Λεβαδειακός, Χανιά και οι Β’ ομάδες των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού . Μένει η εξέταση άλλων 17 φακέλων από την ΕΕΑ και κοντά σε αυτό και τα 300.000 Ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο. 

Το θέμα βέβαια είναι το εξής. Βάση κανονισμού όποιος ΔΕΝ μπορεί αντικαθίσταται. Για παράδειγμα ο Αχέρων Καναλακίου – αντί του Ορφέα – θα κληθεί να πάρει αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να καταθέσει πλήρη φάκελο αλλά και να βάλει 500.000 για εγγυητική και το μετοχικό. Αυτό ορίζει και μια υπέρβαση στις ημερομηνίες όπερ σημαίνει ότι ακόμα και η 27η του Σεπτέμβρη για έναρξη του πρωταθλήματος κρίνεται ως η απόλυτα αισιόδοξη άποψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *