Ολοκληρώθηκε το ρόστερ …1,5 μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος !

Όταν στις 9 του Σεπτέμβρη έχει προγραμματιστεί ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ η επόμενη Γενική Συνέλευση της Super League 2 με σκοπό τον ορισμό της κλήρωση του πρωταθλήματος, αντιλαμβάνεστε πώς το “26 Σεπτεμβρίου” μοιάζει όνειρο για να είναι αληθινό. Κοντολογίς, η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι δεδομένο πώς θα διαφοροποιηθεί και το “μέσα Οκτώβρη” είναι πολύ πιθανότερο να τεθεί στα σχέδια των παραγόντων καθώς :

  1. Δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, για παράδειγμα η Καβάλα ΟΡΙΣΤΙΚΑ τέθηκε εκτός πρωταθλήματος με την άρνηση της ΕΕΑ.
  2. Ήρθε η ώρα του μετοχικού κεφαλαίου που θα πρέπει να είναι στις 350.000 Ευρώ για κάθε σύλλογο. Κάθε ομάδα θα πρέπει στα τέλη του Αυγούστου να αποδείξει ότι διαθέτει το συγκεκριμένο ποσό fix στο “πορτοφόλι” της. Η εγγυητική βέβαια έμοιαζε να είναι το δυσκολότερο κομμάτι και όσοι την έδωσαν, ΛΟΓΙΚΑ θα έχουν την δυνατότητα και για το συγκεκριμένο ποσό καθώς μπορεί να δοθεί με διάφορους τρόπους.
  3. Οι ομάδες , για παράδειγμα το Αιγάλεω και τα Χανιά, περιμένουν τα ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ σχετικά με τις αδειοδοτήσεις τους για μεταγραφές. Αυτήν την στιγμή μπορούν να αποκτήσουν μέχρι τρεις παίκτες έως 25 ετών ( Χανιά απέκτησαν Βασιλακάκη, Βασιλόγιαννη και Μπάϊροβιτς). Έχουν την υποστήριξη της ΕΠΟ, όχι όμως και της FIFA που μοιάζει να έχει οριστικοποιήσει πώς όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν άλλες μεταγραφές. Μεταξύ μας αυτό συμφέρει τις ομάδες που έχουν αδειοδοτηθεί, όπως την Ξάνθη για παράδειγμα. Η Λάρισα ας πούμε είναι δεδομένο ότι θα κυνηγήσει την ΜΗ αδειοδότηση των συγκεκριμένων συλλόγων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που περιλαμβάνει αβεβαιότητα, έλλειψη πόρων και εσόδων, η ομάδα του ΑΟΞ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ τις μεταγραφές του ( μένει η επίσημη προσθήκη του Ιμπραίμι στην επίθεση ο οποίος είναι κλεισμένος). 1,5 μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Γεγονός που για πρώτη φορά συμβαίνει στα χρονικά και ύστερα από μια περίοδο που έπρεπε η ομάδα να απελευθερώσει 25 ΚΑΙ παίκτες που “βάρυναν” το ρόστερ ( περίπου εξήντα παίκτες σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή Ιεροκλή Στολτίδη) και παράλληλα να αποκτηθούν έτοιμοι και μη παίκτες που θα στελέχωναν την επόμενη Ξάνθη και θα την καθιστούσαν ΦΑΒΟΡΙ για την επόμενη σεζόν.

Πράγμα που πιστώνεται αρχικά στην διοίκηση του συλλόγου και την οικονομική ευημερία του που είναι ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ για την φετινή αγωνιστική περίοδο αλλά και στον τεχνικό διευθυντή Ιεροκλή Στολτίδη. Χωρίς πολλά λόγια, φανφάρες, δηλώσεις, μεγαλοστομίες, δημιούργησε γρήγορα μια ομάδα που αυτήν την στιγμή φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το στοίχημα είναι να γίνει ΟΜΑΔΑ όμως. Να κλείσουν τα αποδυτήρια και να ΜΗΝ έχουμε μπαχαλοποίηση του σύντομου παρελθόντος. Η Ξάνθη ήταν γνωστή πάντα για τα στεγανά της στα αποδυτήρια, πέρσι χάθηκε η σειρά, φέτος μπήκανε ποδοσφαιρικοί άνθρωποι μέσα που θα βοηθήσουν στο “κλείσιμο των συνόρων” για όσους θέλουν να μας κάνουν διάσημους σε όλη την Ελλάδα με τον ΛΑΘΟΣ τρόπο.

O Xάιμε Μονρόι (τεχνικός) με το βοηθητικό του team.

Ο Ιεροκλής Στολτίδης (τεχνικός διευθυντής).

Ο Κώστας Τσαλίκης (Γενικός Αρχηγός).

Ο Νίκος Κεχαγιάς ( Διευθυντής ακαδημιών)

και το υπόλοιπο…προσωπικό, είναι άνθρωποι του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Με παρελθόν, παρόν και μέλλον. Χωρίς μεγάλα λόγια, υποσχέσεις σαν αυτές των πολιτικών και μεγαλοστομίες. Τα  υπόλοιπα στο γήπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *