Ποιοι είμαστε

Φίλοι του ΑΟΞ, καλώς ορίσατε  . Το site που έχετε μπροστά σας θα δραστηριοποιηθεί μόνο στα θέματα που αφορούν την Ποδοσφαιρική Μητρόπολη του Βορρά, όπως ο υπογράφων επί σειρά ετών αρέσκεται να αναφέρει για την περιοχή μας. Γνωριζόμαστε ή όχι, η αγάπη για την μεγάλη ομάδα της περιοχής μας είναι ο συνδετικός μας κρίκος. Ο καθένας μας διαβαίνει το δικό του μονοπάτι στην ζωή ι. Σε κάθε σπίτι υπάρχουν προβλήματα, αγωνίες, χαρές , λύπες. Οι Κυριακές μας όμως είναι για ένα δίωρο τουλάχιστον…κοινές.

Να μην γελιόμαστε , από την στιγμή που εισέρχεται το πρωινό της ημέρας στην οποία αγωνίζεται η ιστορικότερη ομάδα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το…μυαλό όλων καταλήγει στο γήπεδο. Κάποτε ήμασταν περισσότεροι, πλέον σαφέστατα λιγότεροι αυτοί που επιλέγουν τα Πηγάδια για να περάσουν ένα ποδοσφαιρικό δίωρο. Αν στην δεκαετία του 90′ μιλούσαμε για 8-10.000 κόσμο ανά αγωνιστική, αν στην δεκαετία του 2000 για 3-4.000 , πλέον προσεγγίζουμε μετά δυσκολίας τους 2.000 φιλάθλους, μέσος όρος που δεν αφήνει κανέναν ικανοποιημένο. Εκεί θα παλέψουμε, στο μέτρο του δυνατού, να βοηθήσουμε ως ιστοσελίδα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς το διαδίκτυο έχει μπει στις ζωές όλων μας. Με τον Ηλία Μπουναρτζή συνεργαζόμαστε – διαδικτυακά – τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από τις συνεργασίες μας σε Μικρή Κερκίδα, olaxanthi.gr και μετέπειτα την ιστορική ΞΑΝΘΗ SPORT και το www.xanthi-sport.gr .  Η γνωριμία μας φτάνει την 20ετία και τις τότε…αγωνίες μας για το τοπικό πρωτάθλημα με την παρουσία μας στον Ηρακλή Ζυγού. Δεν διεκδικούμε αριστεία ως προς την γνώση μας για τα δεδομένα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα την ομάδα της πόλης μας. Την βιώνουμε όμως καθημερινά.

Αντικειμενικός σκοπός είναι η εξωτερίκευση  των απόψεων της οπαδικής μας κοινότητας. Να βοηθήσουμε το ευρύ κοινό , ακόμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, να…μάθει ακόμα περισσότερο την ομάδα του ΑΟΞ. Το ρόστερ της, την τακτική της προσέγγιση, τους στόχους της. Ει δυνατόν να προσθέσουμε ακόμα περισσότερα οπαδικά «βέλη στην φαρέτρα” μας. Το «οπαδικά” σε αποσιωπητικά καθώς η Ξάνθη έχει καλή πάστα φιλάθλων.  Προσθέσεις χρειαζόμαστε. Προσθέσεις νεολαίας. Να αγαπήσει ο πιτσιρικάς την ομάδα της πόλης του.

Χωρίς κόντρες, χωρίς ανταγωνισμούς, μακριά από διαμάχες ακόμα και με φιλάθλους άλλων ομάδων, απευθυνόμαστε στους φιλάθλους της Ξάνθης. Ακόμα και σε αυτούς που αγαπούν τον ΑΟΞ, ακόμα και αν δεν τον θεωρούν πρώτη τους ομάδα. Ενδόμυχα, όσο ουτοπικό και αν ακούγεται, να τους «κερδίσουμε” θέλουμε και αυτούς…

Μαζί μας μπορείτε να επικοινωνείτε στο aoxfc1967@gmail.com

Χάρης Ευφραιμίδης